Välkommen!

Välkommen till vår blogg. Här publicerar vi bilder från när och fjärran när vi och våra vänner är ute och skärmflyger.

fredag 2 november 2012

Höstflygning på Tjuvkil!

Här på västkusten har det inte varit så många flygdagar på senaste tiden! Förra lördagen så kom solen äntligen fram och vindarna vände mot nord, och då funkar Tjuvkil perfekt! Mats Axelsson och Robert Wikstrand timade prognosen riktigt bra och fick äntligen luftat sig uppe i det blå.

Alla bilder: Robert Wikstrand

Mats med sin Icaro Ice XC 2 över Tjuvkil

Enligt Mats så kom det några fina termikblåsor framför hanget som man kunde kurva sig uppåt i och det var nog sista termiken för denna säsong nu när vi rör oss in i november månad. Vindarna var något från nord-ost och då får du tänka på att det kan bli turbulent strax efter starten. Optimal riktning är ren nordlig.

För er som inte har flugit här så är Tjuvkil ett av våra pilot 1-klassade hang här på västkusten med flygriktning mot nord. Oftast blir det mer flygning här på vintern då vindarna har en tendens att bli lite mer nordliga. Rekommenderad landning är en fin men något liten gräsplätt österut från starten.

Liksom de flesta hang här på västkusten, så är det mycket hårda stenklippor du flyger på. Goda marginaler skadar aldrig - har själv sett en pilot gneta sig kvar för länge på hanget och inte hunnit bort mot landningen utan gått i vattnet!

På denna bild kan du se termiken komma på vattnet framför hanget!

Läs mer om Tjuvkil på VSK:s flygguide:
http://www.vsk.info/vsk2/main.php?sida=flygguide&visa=Tjuvkil